Home / Vattengympa för gravida

Omständigheterna med att byggnaden Söderala simhall är stängd denna termin (se vidare info på vår nyhetssida eller Facebook) gör att vattengympan kommer hållas i Ljusne simhall även denna termin.

Kursstarter VT 2020 planeras ske: 21/1, 25/2 och 31/3

Föreningen Söderhamns Babysim har bedrivit vattengymnastik för gravida sedan 2005.

Vatten har förmågan att stödja/avlasta kroppen som kan kännas tung och otymplig under graviditeten. I vattnet ökar rörelseförmågan och smidigheten, därigenom kan exempelvis ryggont och foglossning lindras. Syftet med vattengympa under graviditeten är inte att köra ett intensivt träningspass utan att få en skön och avkopplande stund tillsammans med andra gravida. Det framtagna programmet är varierande tempo och pågår ca 30 min. Passet avslutar vi med ca 30 minuters skön avslappning med bland annat kroppsscanning i det 34-gradiga vattnet.

Det går bra att vara med på vattengymnastiken så länge du inte haft någon blödning eller att din läkare/sköterska på MVC avråder dig.

Tisdagkvällar 19.45
Kursen pågår i fem veckor till en kostnad av 400 kr. Det går bra att betala via swish eller plusgiro 401 33 58-9 vid första tillfället. Uppge ditt för och efternamn på betalningen samt gravidgympa. Betalning via friskvårdsportalen wellnet fungerar också bra. Vid vissa tillfällen kan vi bevilja drop-in. Kostnaden blir då 90 kr/gång.

Praktisk information:
Då vi önskar så bra kvalité som möjligt i bassängen genom att gravida och många små barn badar här så är det väldigt viktigt med hygienen. Innan duschar vi utan badkläder med tvål och schampoo. Det är även viktigt att skölja bort alla tvålrester från kroppen. (En oduschad person är lika med 100 duschade.)
Ta gärna med något att äta efter passet tex en frukt.

Ledare: Ida Arvidsson Flodin, Martina Lindvärn

Kontakt:
Maila din anmälan eller fråga på soderhamnsbabysim@outlook.com
Uppgifterna vi behöver är ditt namn, telefon, mail samt beräknad förlossning.
Ida Arvidsson Flodin ledare: 073-7013570 vid övriga frågor.