Home / Vattengympa för gravida

Omständigheterna med att byggnaden Söderala simhall är stängd denna termin (se vidare info på vår nyhetssida eller Facebook) gör att vattengympan kommer hållas i Ljusne simhall denna termin.

 

Kursstarter HT 2018
Terminens kursstarter blir 4/9, 9/10, 13/11

Föreningen Söderhamns Babysim har bedrivit vattengymnastik för gravida från 2005.

Vatten har förmågan att stödja/avlasta kroppen som kan kännas tung och otymplig under graviditeten. I vattnet ökar rörelseförmågan och smidigheten, därigenom kan exempelvis ryggont och foglossning lindras. Syftet med vattengympa under graviditeten är inte att köra ett intensivt träningspass utan att få en skön och avkopplande stund tillsammans med andra gravida. Det framtagna programmet är varierande tempo och pågår 30 min. Passet varvar vi ner med lite stretching och avslutar med ca 30 minuters skön avslappning i det 34 gradiga vattnet.

Det går bra att vara med på vattengymnastiken så länge du inte haft någon blödning eller att din läkare/sköterska på MVC avråder dig,

Tisdagkvällar 20.00
Kursen pågår i fem veckor till en kostnad av 400 kr. Det går bra att betala via swish eller plusgiro 401 33 58-9 vid första tillfället. Uppge ditt för och efternamn på betalningen samt gravidgympa. Betalning via friskvårdsportalen wellnet fungerar också bra.

Praktisk information:
Då vi önskar så bra kvalité som möjligt i bassängen genom att gravida och många små barn badar här så är det väldigt viktigt med hygienen. Innan duschar vi utan badkläder med tvål och schampoo. Det är även viktigt att skölja bort alla tvålrester från kroppen. (En oduschad person är lika med 100 duschade.)
Ta gärna med något att äta efter passet tex en frukt.

Ledare: Ida Arvidsson Flodin, Camilla Moberg

Kontakt:
Maila din anmälan på info@soderhamnsbabysim,se.
Uppgifterna vi behöver är ditt namn, telefon, mail samt beräknad förlossning.
Söderhamns Babysim: 073-3526215 vid övriga frågor.